Montering af plakater i Rammer

24-11-2017

Hvorfor er korrekt montering af plakater i rammer vigtigt?

En plakat skal monteres stramt i en ramme for at undgå at plakaten over tid sætter sig og ”bølger/Krøller” i papiret. En plakat er kun 1mm tyk, men der er plads til mere i en alm. ramme dette forhold giver papiret plads til at falde sammen. Derfor er det vigtigt at du montere plakaten så stramt i rammen som muligt.

Det viser sig at være tæt på umuligt at skabe et ens tryk fordelt ligeligt på hele bagpladen af en ramme. Dette skyldes primært at beslag til fastgørelsen af bagpladen, sidder hele vejen rundt i kanten, af rammen, hvorfor der intet tryk kommer på plakaten i midten af rammen. Dette forhold gør brug af billige rammer uden korrekt montering af plakaten, næsten med sikkerhed vil forkorte plakatens levetid. Derfor har vi prøvet at lave denne guide, der giver dig nogle valgmuligheder, samt hjælder dig til at træffe det rigtige valg.

Dette skal du være opmærksom på ved køb af rammer
samt montering af plakater i rammer.

1. Valg af ramme!

Det er let at finde en billig rammer i IKEA, Silvan eller i det lokale supermarked. Men det er værd at notere at disse rammer ofte er masseproduceret hvorfor kvaliteten fra ramme til ramme kan svinge meget. Vi har fx oplevet - ved køb af 100 rammer - at ca. 10% havde en defekt/buet bagplade. Bagpladen er den der presser plakaten op imod glasset, men også den hvor beslag/ophænget er monteret i, hvis bagpladen er defekt/buet, fx pga. vand/fugt skade, kommer plakaten aldrig til at sidde rigtig stramt, og chancen for at der kommer bølger/krøller i plakaten er stor. Derfor er det vigtigt du undersøger produktet og bagpladen før køb.

Du skal også forholde dig til om rammen skal have glas eller plexiglas. De fleste webshops sælger rammer med plexiglas, da chancen for at de går i stykker under fragt er mindre. Men plexiglas er flexibelt og gør det faktisk meget svært at få større plakater monteret stramt.

Vores råd:

  • Køber du rammer via. nettet, pak da forsigtigt op, da du kan få brug for emballagen til at returnere varen. Vi har et mindre udvalg af de mest populære rammer, vi tilbyder sendt direkte fra fabrikken, som dropshipping, se vores udvalg af rammer her!

  • Undgå at købe rammer med plexiglas. Alle rammer du køber der er større end 30x40cm bør være med glas.

  • Undersøg om bagpladen på rammen er beskadiget, bulet eller ujævn.

2. Montering af plakater!

Sandheden er at det faktisk kan være meget svært at montere en plakat i en ramme. Vi har efterhånden monteret et par hundrede plakater i rammer da vi indrettede vores showroom. Og det er en tidskrævende proces der ofte kræver at man gør det om, pga. resultatet ikke blev som ønsket.

Den rigtige måde:
Hvis du er en rigtig hobby/gør det selv kvinde/mand der ikke er bange for at få lim på fingrene eller finde hobbykniven frem, så er denne rigtige måde at monterer plakater i rammer, lige noget for dig. Det kræver nemlig lim/spray eller dobbeltklæbende tape. Hertil en masse forberedelse. Først skiller du rammen ad. Efterfølgende sikre du dig at beslag vender rigtigt på bagpladen før du smøre/sprayer lim eller montere dobbeltklæbende på pladen. Det er en god ide at sprede avispapir ud på bordet først. Du bør også have et sæt ekstra hænder sådan i sammen kan holde alle plakatens 4 hjørner. Hertil er en spartel, til at fjerne luftbobler også nødvendig. Hvis det lykkes dig at få monteret plakaten på bagpladen i vatter og uden lufthuller, får du en stående klapsalve herfra. Vi har nemlig prøvet denne metode adskillige gange uden held! Ironi kan forkomme, og metoden afprøves på eget ansvar!

Den nemme måde:
Hvis du som os ikke er så god med lim og papir og du vurdere chancen for at du ødelægger plakaten ved brug af lim eller tape, er for høj! Har vi en alternativ metode til montering af plakater i rammer. Den er meget simpel og involvere blot køb af en rulle skum folie, som dette fra emballageshoppen.. Skumfolien klippes/skæres til sådan det lige akkurat passer ned i rammen bag plakaten. Skumfolie virker dog ikke så godt med plexiglas, da glasset blot giver efter. Men har du købt rammer med alm. glas, så vil et eller to lag skumfolie, sikre din plakat imod at bølge/krølle. Da det den ekstra massefylde, vil givet et ekstra pres, der er langt mere jævn fordelt over hele ranmens bagplade. Skumfolie er praktisk da det også er skånsomt, men fx karton, eller tyk papir, vil måske også kunne gøre det.

Vores råd:

  • Brug bagvedliggende skumfolie/eller alternativt karton, til at sikre plakaten sidder stramt i rammen.

  • Undgå lim og dobbeltklæbende tape.(Især på plakater med hvid baggrund.)

Vi ønsker dig held og lykke med din montering!

Vi ønsker dig alt held og lykke med montering af dine plakater i rammer. Vi ved hvor svært det kan være :) Vi tilbyder da heller ikke denne service, da vi må konstatere at vores tid er bedst brugt på at fokusere på design og produktion af selve plakaterne. Brug af vores råd/anbefalinger skal da også ske på eget ansvar!

Er du blevet usikker på om plakater faktisk er noget for dig? Så kan du jo overveje, om du skal opgradere til Canvas, her slipper du helt for montering i rammer. Da vores Canvas leveres klar til ophængning på din væg! Du kan læse alt du har brug for at vide om forskellen på vores plakater, canvas og akustik produkter her.

Mvh PAPAPAPA

Måske er du også interesseret i: