Boligindretnings stilarter!

Det kan være svært at vælge motiver til væggen, hvis man ikke kender sin egen indretningsstil. Derfor får du her på siden et overblik over de forskellige indretningsstilarter, med forslag til hvilke af vores Artworks passer til de enkelte stilarter! Vi vil komme ind på de 8 primære indretnings stilarter, som er: "Skandinavisk, Eclectic, Industriel, Vintage, Minimalistic, Midt-century Modern, Costal og Contemporary". Det er dog vigtigt at forstå at man ofte se blandede stilarter, som fx Scandinavisk/minimalistisk stil. Boligindretning begrænser sig ikke kun til vægkunst, men inkluderer alt interiør, gulv, loft, gardiner, sofa og møbler. Vi holder os dog til at addressere kunsten i denne korte guide. Guiden er en hjælp til dig der er usikker på hvilke motiver du skal vælge, men også en hjælp til os, da vi ofte modtager forspørgsler fra vores kunder, der sender os billeder af deres indretning og gerne vil have hjælp til at udvælge nogle flotte motiver der passer til deres indretningsstil.

Scandinavian

Den skandinaviske indretningsstil er i høj grad inspireret af den Skandinaviske natur. Skove, bjerge og fjorde. Indretningsstilen er præget af kølige farvenuancer, brug af naturlige materialer så som træ, sten, uld, mm. Kvaliteten er også vigtig, hvorfor ting der ser billige ud, falder helt udenfor i et Skandinavisk indrettet hjem. Kvaliteten findes ofte i detaljerne, og i farvevalget der godt kan rumme mange forskellige farver, der komplimentere hinanden godt, ofte nedtonede nuancer af samme farve. Af serier med motiver fra PAPAPAPA der passer godt til Scandinavien indretningsstil, kan vi næste sige alle, da vores designer er født og opvokset i Danmark, men især følgende:

Forslag der passer til indretningsstilen:

Eclectic

Oversætter man ordet i sin simpelste forstand, betyder det at man bruger elementer fra forskellige kilder. Men det er præcist også det indretningsstilen tillader. Indretningsstilen er nemlig kendetegnet ved sin brede farvepalette, der tillader kulørte farver af alle slags i et stort mix. Når det er sagt, er det måske en af de sværeste indretningsstilarter at arbejde med, da alting selvfølgelig alligevel skal passe sammen! Så når man bruger et møbel fra midt 1950, i træ og kobinere det med et nutidigt gulv, samt en lampe fra 1990’erne, ja så kræves der altså et trænet designøje til at sikre, at det ikke bliver for kitch. Man ser også at mange backpackers og rejsende medbringer ting fra alle verden hjørner og bruger i deres indretning.

Forslag der passer til indretningsstilen:

Industriel

I en stue indrettet i den industrielle stil , finder man næsten altid en Rå murstensvæg, et gammelet gulv, der er lå under gulvtæppet, som nu har fået nyt liv, ved at være blevet slebet og nu får nyt liv igen. I køkken og på badeværelset, finder vi fx ubehandlet træ og solide elementer så som køkken bordplade og sofabord i beton, eller brug af et gammelt industrielt bord. Lamperne har ingen skærme men i stedet ses det rå metal gitter og en moderne lyskilde. Typisk i guld, messing eller kobber. I USA hedder det Newyorkerstilen, inspireret af de mange ”lofts”, der er istandsatte til nye flotte lejligheder, med netop inspiration fra industrien. Herhjemme kender du nok også Newyorker gulvet, som er et højglanspoleret betongulv, hvor mønsteret i betonet er vilkårlig og rå.

Forslag der passer til indretningsstilen:

Vintage

Vintage er en indretningsstil med gamle industrielle møbler og lamper - der har sit ophav i Frankrig.

Overordenet kan man beskrive Vintage som Elegant, Romantisk og sofistikeret. Men Vintage er blot et navn der dækker over mange forskellige indretnings stilarter, bl.a. Art Deco, Art Nouveau, Vintage badges, Letterpress, Mid-century Modern, Punk, Steampunk, Atomic Age, Swiss style".

Art deco-stilen har sit udspring i 20’erne og slutter, da 2. verdenskrig begynder. Art deco er nok den mest kendte boligindretningsstilart da den er højeste mode igen. Den har da også flere moderne træk, primært fordi den opstod i samtid med kubismen, futurismen og Bauhaus. Art deco stilen benytter ofte metaller, så som: "kobber, messing, guld og glas". Kombineret med bløde tekstiler og farver – både mørke og lyse.

Forslag der passer til indretningsstilen:

Minimalistic

Store åbne rum, minimalt interiør, simpel kunst, få farver, intet der er for ”meget”.

Forslag der passer til indretningsstilen:

Midt-century Modern

Indretningsstilen Midt-century Modern (1930 - 1960) fortsætter med at være populær i dag. Her finder du rene linjer samt bløde organiske kurver, hvor forskellige materialer i både plastik, træ og metal supplerer hinanden. Stilen tager afsæt i Bauhaus stilen, som startede i tyskland. Stilen tillader et bredt spektrum af farver, og ses ofte suppleret med Sort/Hvid kunst/motiver.

Forslag der passer til indretningsstilen:

Costal

Indretningsstilen Costal, er i den enkleste definition en kyst strand. Gennem brug af naturligt lys, bløde toner og æstetik er fremkalder stilen følelsen af at være på stranden. Grundlæggende føles det som sommeren året rundt indenfor

Forslag der passer til indretningsstilen:

Contemporay

Contemporay = Nutidig. Dvs. Indretningsstilen / Kunststilen er lig med hvad der sker lige nu. Moderne kunst er nyere kunst.

Hos PAPAPAPA er vi i høj grad nutidige - da vi dagligt arbejder med nye farver, motiver og udtryk i vores Artworks!

Selvom moden forsøger at "diktere" farver mm. så er vi i høj grad med til at påvirke tidens trends og ikke mindst det nye!

Forslag der passer til indretningsstilen: